dodaj mleka jeszcze albo wody. Mateo chodzi o to ze suche płatki, nie sparzone, kiepsko sie przyswajaja, wolniej i gorzej.Nie zapominajmy ze to coś niedawno rosło i jest poczęsci nasieniem(wiec tak jak i mak , nieugotowany ryz, czy kasza i siemie lniane) nie poddane obróbce termicznej w sporej dla nas czesci sa wydalane.). Robienie sobie omleta z [...]
Dieta I Śniadanie 7.00 płatki owsiane+rodzynki 250ml mleka 2% białko z 2 jaj pomidor(lub inne warzywko) //dodaj źródło tłuszczy II Śniadanie (szkoła)9.45 kanapka(razowy)z serem białym półtłustym 2 plasterki + pomidor // spoko III Obiad 14.00 ryż Pół saszetki(po ugotowaniu cała waży ok 200g,a wiec zjem 100g) piers z kuraka do 250g sałatka z warzyw [...]
Skoro masz nocną zmianę, odżywiasz się jak w ciągu dnia. Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną i zachowuję takie same wartości. Wydaję mi się, że masz źle dobrane gramy poszczególnych produktów. Do rzeczy, tą kaszą mannę staraj się unikać, nie należy do znakomitych źródeł węglowodanów. Masz wiele produktów do wyboru jak (kasza gryczana, [...]
No myślałem że ci to wytłumaczyłem wystarczająco, widzę że ktoś tu jest chyba lekko uzależniony od snickersa ;) Po pierwsze, orzechy w snickersie to prażone orzechy ziemne - dużo gorsze proporcje tłuszczowe niż w orzechach chociażby włoskich + prażenie powinno podnosić IG ( tak jak każda obróbka termiczna) . Po drugie , duże ilości cukru ( [...]
Waż wszystko przed obróbką termiczną ;-) Mięso niestety się "kurczy" pod wpływem temperatury, co za tym idzie jego gramatura jest mniejsza (nie mylić z mniejszą ilością białka)
margaryne z diety wyrzuc stanowczo. do rozpiski nie wprowadzaj gotowanego kurczaka, a kurczaka surowego, przed obrobka termiczna. olej rzepakowy z jednego posilku wymienilbym na oliwe z oliwek, zeby podbic troche kwasy o9. ostatni posilek ciezko nazwac posilkiem i to jeszcze w takiej ilosci, jak 300g nabialu - wrzuc normalny posilek zbilansowany. [...]
proponuje Ci raz jeszcze policzyc swoje zapotrzebowanie http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_BF-t276436.html dieta bardzo slaba. i jak wyzej Anubis zwrocil Ci uwage wprowadzaj produkty do dziennika przed obrobka termiczna.
Wpisuj do dziennika produkty przed obróbką termiczną - nie po, czyli jajecznica na maśle. Uważaj na duże ilości cebuli ze względu na zawartość fruktanów. Drugie śniadanie z kolei nie przypomina posiłku, a jakąś przekąskę - tak małokaloryczne posiłki nie będą w stanie pobudzić w odpowiedni sposób hormonów regulujących łaknienie. Możesz uszczuplić [...]
Z medycyny chińskiej wiadomo że obróbka termiczna pokarmów pozwala na lepsze przyswojenie zawartych w nich witamin i składników mineralnych. Bez obróbki termicznej czyli na surowo mało przyswoisz składników odżywczych z pożywienia.
Wpisuj surowe produkty przed obróbką termiczną. Nie ( omlet z dwóch jaj czy gotowana pierś ) tylko (jaja kurze, pierś z kurczaka ) gramatura jest istotna. Jeżeli Twoim celem jest budowa masy mięśniowej to ta liczba kalorii jest zbyt niska.... skorzystaj ze wzoru który jest zawarty w artykule. Podaj o sobie więcej informacji. ( ankieta działu )
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
do pierwszego posiłku dorzuc ze 3-4 jaja i jakis owoc wywal te kiełbase daj jakiąś dobra szynkę, albo piers z kurczaka czy serek wiejski reszta wygląda ok zacznij od takiej kalorycznosci i zobaczysz jak bedzie najwyzej z czasem bedzies zpodbijał np z tłuszczy orzechy, olej lninay, migdały itp nie zapominaj o warzywach najlepiej w kazdym posiłku [...]
Ogólnie Bcaa jest zbędne :-) Ilość białka jest zdecydowanie zbyt wysoka, należy to zrewidować. Nie ulega wątpliwości, że wystarczy Ci 1.8-2g/kg - czyli ok. 165g. W ramach wyjaśnienia, serwatka, a białko serwatkowe to nie to samo. Nie wiem jakie białko posiadasz bowiem w dzienniku w 25g nie ma nawet 20g białka ( możesz podać nazwę ). Nie wpisuj [...]
[...] i ogolnie pochodzenia roslinnego. W zasadzie - patelnie mozna przesmarowac jakims tluszczem - z tego co wiem to oficjalne stanowisko Co do oleju parafinowego - jego obrobka termiczna sprawa, ze staje sie szkodliwy, uzywa sie do w zasadzie tylko do wyrobu tego pseudo majonezu i ewentualnie do salatek. Warzywa - masz racje - nie wszystkie, [...]
Aha, tak przy okazji czy mleko zagotowane na wrzatek w jakims stopniu traca na ilosci i jakosci w niem zawartego wapnia? Czy obrobka termiczna nie ma wplaywu na jakosc/ilosc wapnia w mleku?
bardzo długa obróbka termiczna niszczy/powoduje ubytki w minerałach i witaminach o słabych wiązaniach, aczkolwiek w tym przypadku nie warto brać tego pod uwagę. ilość btw, jak i kaloryczność się nie zmienia. (za wyjątkiem ig) pozdrawiam Zmieniony przez - PaTZZ w dniu 2007-07-31 19:30:05
Obróbka termiczna nie zmienia ilości białka (albo zmienia pomijalnie mało). Dopiero zaczaiłem o co chodzi. Ile ma białka 100g gotowanej piersi. Najlepiej ugotuj 100g surowej piersi, zważ po ugotowaniu i policz ile procent wagi traci po obróbce. Potem to odpowiednio przelicz na 100g gotowanej piersi. Zmieniony przez - Batis w dniu 2008-12-08 [...]